Кредит без поръчители. Заем до заплата. Бързи кредити. Кредитен калкулатор.

Измама с бързи кредити

Внимание! 

Фирма фантом "раздава" бързи кредити на пловдивчани. Кредиторът, който се рекламира само в интернет, не подбира клиентите си. Изрично е упоменал, че всеки, дори и този, който е с лоша кредитна история и просрочени задължения към банки, може да кандидатства за кредитна карта. 

Самата пластика носи логото на MasterСard, но съвсем не се обслужва от международната корпорация. Опциите пред зорлиите за пари са две - карта, заредена с 10 000 лева или с 30 000 лева. Уловката обаче е, че кандидатите трябва да изпратят първо таксата за съответната карта - 152,50 лева или 265,50 лева и после... да чакат. За пладнешкия обир сигнализира „Марица”.

Щедрият лихвар предлага кредитна карта, наречена use it card. С нея може да се пазарува навсякъде и да се тегли кеш от банкомат, рекламира услугата си той. Лапнишараните само трябва да попълнят заявление за кандидатстване за кредит, където споделят и много лични данни. На сайта няма друга информация освен телефон за връзка. Липсват обяснения колко е лихвата при теглене на пари или при пазаруване, няма го и задължителния показател ГПР (годишен процент на разходите), нито годишната такса за поддръжка на картата. А най-фрапиращото е, че отсъства дори името на кредитната институция.

По закон всички кредитори трябва да влязат в регистъра на БНБ, независимо дали са банки или компании за бързи кредити. Играчите на паричния пазар трябва също да са регистрирани като администратори на лични данни. Телефонът на фантома е със софийски код, но на него никой не отговаря. На посочения имейл също никой не реагира. А най-любопитното е, че с вчерашна дата сайтът на use it card вече не съществува. Води се, че се разработва, но е абсолютно нефункционален.

IT спецове обаче разконспирираха, че интернет страницата е напълно аматьорска. Създадена е на 31 януари т.г. Съдържанието е пълно с граматични грешки и несъгласувани думи. Това обаче не е попречило на много хора да се вържат на „неустоимата оферта”. Форумите са препълнени от жертви, които вече са изпратили 152 или 265 лева и повече не могат да се свържат с кредитора. Не са получили и обещаната пластика по куриер.

Бързи Кредити: